Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Rijhuis met deels verharde voortuin zie gevelsteen opgetrokken "ANNO 1934", gesigneerd aannemer Cam. Taillaert (rechts van inkom). Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen). Bakstenen parement met gebruik van zwarte sierbaksteen voor onder meer plint en omlijsting van gecementeerde sierbanden. Licht getoogde muuropeningen waarin vernieuwd schrijnwerk. Afgeronde inkom bekleed met sierbakstenen onder betonnen luifel en bovenlicht. Geïncorporeerde garage en lage aanbouw aan noordzijde met tweede garage. Wordt nu samen met nummer 18 ingericht als "Bed and Breakfast".

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda