Teksten van Traditioneel diephuis

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5793

Traditioneel diephuis ()

Traditioneel diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen) uit de tweede helft van de 16de tot de eerste helft van de 17de eeuw.

Gecementeerde puntgevel, vermoedelijk een aangepaste trapgevel in bak- en zandsteenbouw. Verbouwde pui en aangepaste rechthoekige bovenvensters met lekdrempel. Bij een recente renovatie is de ordonnantie van de geveltop gewijzigd. Daarbij verdween het oorspronkelijke, rechthoekige drielicht, het lagere middenvenster met een latei op kraagstenen.


Auteurs:  Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Traditioneel diephuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/281333 (geraadpleegd op ).


Traditioneel huisje ()

Traditioneel diephuisje uit de tweede helft van de 16de eeuw tot de eerste helft van de 17de eeuw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde puntgevel met aandak; aangepaste rechthoekige vensters. In de top, drielichtsvenster waarvan het middelste met latei op kraagstenen. Verbouwde begane grond.


Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Traditioneel diephuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/5793 (geraadpleegd op ).