• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Meetkerke

Beschrijving

Behoort tot dorpsgezicht rond de kerk, beschermd bij M.B. van 19/11/1993. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, opgetrokken in bruine, verankerde baksteenbouw. Lijstgevels doorbroken door rechthoekige muuropeningen, afgeboord door houten gootlijst. In eerste helft 20ste eeuw opgetrokken voor en deels op (zie bouwnaad zijgevel Mareweg) een oudere hoeve, reeds aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778) en Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Oudere gebouwen van rode baksteen onder zadeldak, langs Mareweg.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise