Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente De Haan
Locatie Ter Bieststraat 9, De Haan (West-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Zuienkerke (adrescontroles: 04-02-2008 - 04-02-2008).
  • Inventarisatie Zuienkerke (geografische inventarisatie: 01-08-2002 - 31-12-2002).

Beschrijving

Hoeve met losstaande, gele bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, te bereiken via een lange erfoprit. In kern begin-19de-eeuws, want aangeduid op Atlas der Buurtwegen (circa 1845); huidige gebouwen wellicht gebouwd begin 20ste eeuw, zie bouwjaar in zijpuntgevel boerenhuis "1903". Vooraan het erf, klein boerenhuis (nok parallel aan de straat), achter het huis, haaks, stal met zomerkeuken, parallel daarmee, schuur. Onverhard erf, betegelde stoepen rond de gebouwen. Beeldnisje in zijpuntgevel boerenhuis.

Bron: Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Huys, Martine