Boerenwoning

Beschrijving

Aan het begin van de lange erfoprit tot de hoeve, houten wegkapelletje met Mariabeeldje. Hoeve met losse bestanddelen, aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845) als een L-vormig volume met ten zuiden daarvan een rechthoekig volume (grosso modo huidige volumes). Boerenwoning van het langgeveltype, witgekalkt met gepekte plint, één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Bruine bakstenen stal onder zadeldak met Vlaamse pannen, muurvlechtingen in zijpuntgevels.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Alleen de boerenwoning is bewaard; de schuur, de stal en het kapelletje zijn verdwenen.