"In den Boom", herberg annex hoeve

Beschrijving

Nieuwe Steenweg nr. 104. "In den Boom", herberg annex hoeve gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw; lokaal van de toenmalige schuttersgilde. Langgeveltype bestaande uit een woonhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën, met links daarvan, onder dezelfde nok, een stalgedeelte. Mooi volume onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok // straat), linkertraveeën met gesupprimeerde muuropeningen; links en rechts lagere aanbouw onder lessenaardak. Bewaard schrijnwerk, luiken. Rechts op erf, eveneens aan de straat, bakstenen schuurtje met laaddeur; nu garage.

BOTERBERGHE R., Zuienkerke. Geschiedenis van een polderdorp, Zuienkerke, 1992, p. 122.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise