Stal van hoeve Polderzicht

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Polderzicht

Beschrijving

Leegstaande hoeve (in 2002) met twee parallelle bestanddelen gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw (zie niet aangeduid op de Poppkaart van circa 1850) ten noorden van de erfoprit naar hoeve "De Quaeden Hoek". Verankerde bakstenen volumes onder pannen zadeldaken (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen), boerenwoning met opkamer aan achterzijde (onder dezelfde nok). Stalgedeelte gedateerd in zijpuntgevel "1875".

• BOTERBERGHE R., Zuienkerke. Geschiedenis van een polderdorp, Zuienkerke, 1992, p. 405.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Van de twee hoevegebouwen werd het bestanddeel ten zuiden, de oorspronkelijke boerenwoning, gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els