• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplante woning, teruggaand op het voorste deel van een aanvankelijk lager bijgebouw met koetshuis, volgens gegevens van het kadaster gebouwd in 1893 door de weduwe De Wilde bij haar woning (nummer 5). In 1915 voorste deel ervan afgesplitst, vermoedelijk toen hoger opgetrokken en ingericht als woning. Diephuis met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen onder overstekend kunstleien zadeldak. Voorpuntgevel met kleine topoculus. Thans geschilderde, verankerde baksteenbouw op een gecementeerde plint. Getoogde vensters op hardstenen dorpels, met persiennes op de begane grond. Zijgevel van drie traveeën.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke