Boomkapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boomkapelletje

Beschrijving

Boomkapelletje opgehangen aan knotwilg in de westelijke straatberm tegenover Hogendries. Witgeschilderd, houten kastje met sierlijk gebogen beglaasd deurtje afgewerkt met geprofileerde rand. Polychroom beeld van Heilig Hart van Jezus op een voetstuk gedecoreerd met passiesymbolen. Naar verluidt na diefstal vervangen door Mariabeeldje.

Bron     : Bogaert C., DuchĂȘne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Verbeeck, Mieke