In oorsprong 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen. De hoeve werd al aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1778) en was in 1835 eigendom van weduwe Jacques Van de Velde. In de jaren 1920 of 1930 werd het haaks op de straat ingeplante boerenhuis vervangen door de huidige naar de straat gerichte woning.
Aan de straatkant gelegen dubbelhuisje van drie traveeën, met lang haaks volume tegen de achtergevel. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak (tegelpannen). Straatgevel met roodbakstenen parement op een gecementeerde plint in imitatie-rustica; gebruik van wit- en groengeglazuurde steen voor de als banden doorgetrokken dorpels, het fries en de bogen van de licht getoogde openingen (vernieuwd houtwerk). Zijgevel met rondboogvensters, rechterzijgevel met keldervenster.
Dwars op de straat gelegen dwarsschuur met stal. Verankerde baksteenbouw onder overstekend, pannen zadeldak rustend op houten schoren. Witgeschilderde erfgevel met rechthoekige openingen voorzien van bruin geschilderd houtwerk.
Rechterzijgevel deels heropgebouwd in de eerste helft van de 20ste eeuw.
Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)