• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk één burgerhuis, volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1849-1850 door Seraphin De Wilde koster te Kalken. In 1876 registreert het kadaster de vroeger gerealiseerde uitbreiding met twee achterin springende kleine aanbouwen tegen beide zijgevels van het huis, in opdracht van Louis Van Weddingen-De Wilde, koster te Wetteren. In 1959 tussen de derde en vierde travee opgesplitst in twee woningen met vergroting van de rechter zijaanbouw waarin een tweede toegangsdeur (voor nummer 4) werd aangebracht. Sindsdien samengesteld uit twee half vrijstaande woningen, schuin ingeplant ten opzichte van de straat achter omhaagde voortuin.

Aanvankelijk bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder een leien zadeldak. Voorgevel op een bepleisterde en witgeschilderde plint en bovenaan afgelijnd door een witgeschilderde, gelede architraaflijst en houten kroonlijst. Rechthoekige openingen in bepleisterde en witgeschilderde omlijstingen met vernieuwd houtwerk. Vensters met hardstenen lekdrempels. Verdiepte centrale voordeur (nummer 2). Aan weerszij geflankeerd door een nieuw volume uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Links door een aanbouw met geïncorporeerde garage met plat dak van nummer 2. Rechts door een volume van twee bouwlagen onder half schilddak van nummer 4.

Auteurs: Verbeeck, Mieke