• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis, voorheen café en nu restaurant "Il Padrino", volgens het kadasterarchief in 1892 tot stand gekomen na gedeeltelijk afbraak van een groter bestaand volume. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder een zadeldak bedekt met pannen. Geschilderde, verankerde bakstenen lijstgevel op een bepleisterde en plint en bovenaan afgelijnd door vernieuwde kroonlijst. Rechthoekige vensters in bepleisterde omlijstingen en voorzien van lekdrempels; beluikte benedenvensters met bewaarde houten kruisramen. Bepleisterde deuromlijsting; bewaarde paneeldeur met ijzeren tracering in het bovenlicht. Blinde en beraapte linker zijgevel.

Interieur

Rechtervoorkamer met opmerkelijk plafond en schouwboezem met neoclassicistische stucornamentiek, vermoedelijk daterend van het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw. Vrij zwaar gedecoreerd plafond met centraal ornament en sterk geprofileerd lijstwerk waartussen fries met vruchten- en bloemranken. Schouwboezem met twee Korinthische pilasters onder kroonlijst en erboven symmetrisch stucwerk met florale motieven en duiven.

Auteurs: Verbeeck, Mieke