Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Dorpshuis volgens de gegevens uit het kadasterarchief gebouwd in 1894 door winkelier A. Verstraeten. Thans nog in gebruik als winkel.

Lage woning van vier traveeën onder een leien zadeldak. Verankerde baksteenbouw op een hardstenen plint. Straatgevel met houten kroonlijst en tandlijst. Licht getoogde vensteropeningen met hardstenen lekdorpels en bewaard houtwerk (bruin-geelgeschilderde luiken). Geprofileerde hardstenen deuromlijsting op neuten en met rechte kroonlijst; bewaarde paneeldeur met bovenlicht. Aangepaste rechtertravee.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke