Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1852 door landbouwer Casimir Van Mossevelde (registratie in 1856). Erf aan de straatkant afgesloten door een ijzeren toegangshek.

Dwars op de straat gelegen boerenhuis van drie traveeën en één staltravee onder pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint. Erfgevel afgelijnd door gepleisterde, geprofileerde daklijst en voorzien van rechthoekige openingen in vlak gepleisterde en witgeschilderde omlijsting (bewaarde luikduimen). Blinde achtergevel met verluchtingsspleten in de laatste travee. Zijgevels met rondboogvormig zolderluik aan hengsels. Keldergat aan de straatkant. Vrijstaande, gietijzeren armwaterpomp met bakstenen sokkel op het voorerf.

Gesloopt tijdens onderzoek.

Auteurs: Verbeeck, Mieke