• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Aan straatbocht gelegen dorpshuisje van één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak (kunstleien), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1901. Dubbelhuis in verankerde baksteenbouw. Voorgevel op geschilderde gepleisterde plint en afgelijnd door een geprofileerde bakstenen daklijst en gewitte houten kroonlijst. Getoogde muuropeningen. Vensters met luiken op hardstenen lekdorpel en voorzien van oorspronkelijke houten kruiskozijnen. Deur met bovenlicht. Rechts aanleunend lager bijgebouw. Baksteenbouw onder pannen zadeldak met blinde straatgevel.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke