• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Dorpshuis, volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1837 door timmerman Pierre Bogaert op grond van Livein de Lausnay. In 1840 werd er een schuur gebouwd achter het huis.

Aan de straat gelegen laag dubbelhuis van drie traveeën. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen. Bepleisterde en geschilderde straatgevel met schijnvoegen op een grijsgeschilderde plint. In de 20ste eeuw vernieuwde zijpuntgevels. Rechthoekige openingen met jonger houtwerk (luiken en schuiframen). Daklijst met nieuwe goot.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke