Kasseiweg

landschappelijk element

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasseiweg

Beschrijving

Smalle landelijke kasseiweg van circa 600 meter tussen Heirweg en Nerenweg. Een eerste maal met kasseien verharde weg in 1964 met kasseien afkomstig van de provinciale wegen Oosterzele-Lokeren en Gent-Zele op grondgebied Kalken. Heraangelegd met kasseien in 2002. Kasseiweg opgenomen in het parcours van de wielerklassieker Omloop Het Volk.

• VAN DE SOMPEL A., Het gebruik van kasseien voor de aanleg van de Kalkense Steenbeekstraat (1964 en 2002), in Castellum, XIX, 2, 2002, p. 20-27.

Bron     : Bogaert C., DuchĂȘne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Verbeeck, Mieke