erfgoedobject

Wagenmakerij

bouwkundig element
ID
58255
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58255
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wagenmakerij
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Voormalige herberg en wagenmakerij. Het woonhuis is vernieuwd, doch het haaks op de straat ingeplant bedrijfsgebouwtje bleef bewaard. Het betreft een baksteenbouw van vier traveeën diep onder zadeldak (pannen), door middel van baksteenkoppen op de straatgevel gedateerd van 1874. De straatgevel bevat een rechthoekige poort, voorheen een getoogde poort, en een spitsboogvormig laadluik. Erboven is een verzekeringsplaatje aangebracht van "Primes Bruxelles". De dakoverstek is versierd met houtsnijwerk. In de verankerde zijgevel zijn vier vensters met afgeronde bovenhoeken.

  • DE WILDE I., Groot - Sint-Laureins in oude foto’s, Deel 2, Eeklo, 1991, p. 135.

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Wagenmakerij [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58255 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.