Schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Schuur voorheen behorend bij de ernaast gelegen hoeve, nummer 17. Haaks op het woonhuis en de straat ingeplante schuur. De dwarsschuur is deels opgetrokken uit houten beplanking en deels uit baksteen en gedekt door een zadeldak, oorspronkelijk met strobedekking, thans deels vervangen door golfplaten. De schuur is vermoedelijk in de loop van de 20ste eeuw gedeeltelijk versteend. De dwarsschuur heeft nog zijn in het dak verhoogde inrijpoort met opwaartse welving ter hoogte van de dorsvloer, voorzien van een typisch klein deurtje, zogenaamd stippel of klinket. De schuur bevat zoals gewoonlijk aan de verste zijde van het huis, hier aan de straatkant, het open wagenhuis.

Ten zuiden van de schuur, ter hoogte van het vroegere boerenhuis (nummer 17), bevinden zich nog andere bakstenen bedrijfsgebouwen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen