Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voorheen fraaie hoeve met ten noorden van het erf ingeplant boerenhuis in bak- en zandsteen, door middel van jaartalankers gedateerd 1664, in 1993 voorzien van een nieuwe gevels. Binnenshuis bewaarde balklaag met balkjes voorzien van slof en geprofileerd uiteinde.

Ten oosten van het huis, dwarsschuur opgetrokken uit gepikte en gepotdekselde beplanking, en afgedekt met een schilddak met pannen. De centrale in het dak verhoogde doorrit met rood geschilderde poort is voorzien van een typisch klein deurtje, een stippel of klinket. Behouden houten dakspant.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen