• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen, volgens het kadasterarchief heropgebouwd in 1864. Voor het huis staan vier geknotte linden.

Gerenoveerde boerenwoning van oorspronkelijk vijf traveeën, later uitgebreid met aanpalend voormalig dienstgebouw onder doorlopend zadeldak (pannen). Verankerde bakstenen gevel met dubbelhuisopstand met rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.

Voormalige bakstenen schuur met zadeldak (pannen), met centrale rechthoekige inrijpoort en geveltop van zijgevel afgewerkt met beplanking.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen