Rij van acht arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij van acht arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Rij van acht arbeiderswoningen, volgens het kadasterarchief op de plaats van de vellenfabriek door de Eeklose industrieel Herman Enke, opgericht in 1901, in 1935 door V. Rotman omgebouwd tot acht huisjes. Eenheidsbebouwing van één bouwlaag met enkelhuisjes van twee traveeën volgens repeterend schema. Bakstenen gevels op gecementeerde plint van imitatiestenen. Getoogde vensters en deuren gevat in gecementeerde omlijsting en voorzien van doorgetrokken waterlijstje. Hoofdgestel met gecementeerde muurband en overhoekse tandlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen