Brouwerswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerswoning

Beschrijving

Voormalige brouwerswoning Van J. De Rycke van 1887, zie kadasterarchief, vermoedelijk in 1964 gesplitst in twee woningen; achterliggende voormalige brouwerij; voortuintje met ijzeren omheining en hek tussen gemetste vierkante hekstijlen. Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen). Rode bakstenen gevel op gecementeerde plint, verlevendigd door gecementeerde muurbanden, hoekbanden en negstenen. Arduinen puilijst. Sierankers in eenvoudig hoofdgestel. Licht getoogde vensters met T-ramen, op de begane grond voorzien van persiennes. Middelste bovenvenster met balkon rustend op uitgewerkte arduinen consoles en met fraai ijzeren balkonhek. Behouden paneeldeur met bovenlicht voorafgegaan door trap.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen