Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, op kruispunt met Moershoofdeweg. Huidige hoevegebouwen vermoedelijk daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Verankerde bakstenen gevel op gecementeerde plint. Rechthoekige deur en vensters met houten kruiskozijnen en groen-witte luiken. Gecementeerde zijgevel met rondboogvormig zolderluik. Tegen linker zijgevel aangebouwde bakoven onder lessenaarsdakje.

Bakstenen bedrijfsgebouwen onder zadeldak (pannen) met rood geschilderd houtwerk. Schuur met rechthoekige inrijpoort, zijgeveltop met houten bebording.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen