Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Volgens kadastergegevens werd een nieuw huis gebouwd door schrijnwerker A. Gernaey in 1897, in 1903 werd het huis in twee gesplitst. Dorpshuizen met beraapte lijstgevel van respectievelijk twee en drie traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (pannen). Rechthoekige vensters met T-ramen gevat in een decoratieve gepleisterde omlijsting met kroonlijstje en gelijkaardige deuromlijstingen. Nummer 1 met behouden houtwerk en persiennes en voetschraper naast deur. Schuin ingeplant achter nummer 3, voormalige werkplaats, vermoedelijk schrijnwerkerij.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen