• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, gelegen aan de Eeklose watergang en de hoek met de Comercaatsweg, reeds vermeld in 1550. Erf aan de straat afgesloten met hulsthaag en ijzeren hek. Heden leegstaande hoeve. Gerenoveerde boerenwoning met vernieuwde bedrijfsgebouwen. Achterin gelegen boerenwoning van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Gewitte voorgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen met dubbelhuisopstand. Haast rechthoekige vensters met houten kruiskozijnen en persiennes. Licht getoogde deur in omlijsting van gesinterde baksteen afgelijnd door lisenen en waterlijstje van rode baksteen. Witgeschilderde zijgevels op gepikte plint met rechthoekig zoldervenster. Tegen linker zijgevel aangebouwd bakhuis.

Parallel achter het woonhuis, bakstenen dwarsschuur, grotendeels aangepast.

• BERNAERT R., Uit de kronieken van Sint-Laureins voor 1900, Sint-Laureins, 1970, p. 91-92.