• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Beeldbepalend ingeplant burgerhuis op de hoek met de Vlamingstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1880. Dubbelhuis van drie op drie traveeën met twee bouwlagen onder zwart pannen schilddak. Opvallend beraapt, heden beigegeschilderd parement op een bepleisterde plint en geaccentueerd door bepleisterde banden, hoekpilasters en vensteromlijstingen. Rechthoekige benedenvensters met nieuw schrijnwerk en persiennes naar origineel model. Aflijnende fries met cirkelmotief onder de houten kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen