Herberg Saint Hubert en schepenkamer

Beschrijving

Voormalige herberg "Sint-Hubert", met schepenkamer op de bovenverdieping, volgens archiefdocumenten in kern teruggaand tot circa 1500 en reeds voor 1700 Sint-Hubert genoemd. Thans gesplitst in twee woningen met verbouwde puien en postkantoor in nummer 123. Behouden volume van zeven travee├źn en twee bouwlagen onder steil pannen zadeldak, links met vrijstaande zijgevel afgewerkt met aandak en vlechtingen verwijzend naar de oude kern. Thans gecementeerd voorgevel met bewaarde grote ankers en eenvoudige rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk.

• BERNAERT R., Uit de kronieken van Sint-Laureins voor 1900, St.-Laureins, 1970, p. 31-34.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen