Kapel van Heilig Hart en Sint-Blasius

Beschrijving

Kapel Heilig Hart en Heilige Blasius, schuin ingeplant op de hoek met Nieuwbedelf, opgericht in 1906 door pastoor De la Croix op grond geschonken door weduwe De Smet-Baeyens. Omringend tuintje afgesloten door ijzeren hek tussen gietijzeren zuiltjes. Neogotisch processiekapel op rechthoekige plattegrond, van één travee onder zwart pannen zadeldak tussen aandaken. Opgetrokken uit bak- en hardsteen en gemarkeerd door versneden, gekoppelde steunberen op de vier hoeken. Spitsboogvensters met drielobbige tracering en glas-in-loodramen in de zijgevels en spitsboogdeur met nog origineel houtwerk. Sober bakstenen interieur met neogotisch houten altaar en gepolychromeerd Heilig Hartbeeld.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het omringend tuintje afgesloten door ijzeren hek tussen gietijzeren zuiltjes is er niet meer.