erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
58313
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58313

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis met voortuin afgesloten door een nieuw ijzeren hek en voetgangershekje aan gemetste pijlers in de as van de voordeur. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1903 door de toenmalige burgemeester De Sutter. Kleurrijke bakstenen voorgevel met verwerking van blauwe hardsteen voor de plint, dorpels, cordon en diamantkopvormige hoekblokken. Begane grond met horizontaliserende speklagen van gele en zwarte baksteen en spiegels op de borstwering. Getoogde muuropeningen met nieuw schrijnwerk en geel- en zwartgestreepte ontlastingsboogjes. Aflijnend hoofdgestel met tegelfries en houten kroon- en tandlijst op klosjes. Achteraan links, aansluitende lange verankerde bakstenen bedrijfsvleugel.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58313 (Geraadpleegd op )