• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis met voortuintje, drie traveeën en twee bouwlagen, volgens het kadasterarchief in kern daterend van 1908, in 1913 voorzien van een erkervormige uitbouw rechts. Kleurrijke voorgevel van oranjerode baksteen met verwerking van gele en zwarte baksteen voor hoekkettingen, ontlastingsboogjes en speklagen op een plint van blauwe hardsteen en nieuw grijsgeschilderd schrijnwerk. Rechthoekige vensters onder I-latei met rozetjes. Rechter travee gemarkeerd door een gevelhoge en boven de kroonlijst uitstekende vijfzijdige uitbouw met balustrade; bekronend getrapt middenstuk verdwenen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen