Hoeve Ons hoekje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Ons hoekje

Beschrijving

Verzorgde hoeve op de hoek met Rommelsweg, volgens het kadasterarchief gebouwd door landbouwer Th. Van Damme-Wyffels in 1902. Achterin gelegen boerenhuis met voortuin met geschoren taxussen en bewaarde fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes op lage voet van blauwe hardsteen. Dubbelhuis van vijf travee├źn onder zwart pannen zadeldak met bepleisterde en witgeschilderde voorgevel met schijnvoegen en hoofdgestel. Grijsgeschilderde plint in imitatiebossage. Licht getoogde muuropeningen met diamantkop als sluitsteen; origineel schrijnwerk en wit- en groengeschilderde persiennes. Originele, groengeschilderde paneeldeur met bovenlicht.erankerde bakstenen zij- en achtergevel met uitgebouwde bijkeuken onder lessenaarsdak.

Ten westen, haaks op de Rommelsweg ingeplante bakstenen schuur, volgens het kadasterarchief uitgebreid in 1940. Imposant volume onder pannen zadeldak met verschillende groengeschilderde poorten in de erfgevel en getoogde staldeurtjes in de zijgevel.

V

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen