• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk vrijstaand burgerhuis met ruime voortuin, voorheen afgesloten door een ijzerenhek, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1874. Nieuw ijzeren hek aan gekasseide oprit rechts van de woning.

Thans ontpleisterd huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannen zadeldak met links aansluitende nieuwbouw met één bouwlaag. Deur verplaatst naar rechter zijgevel. Sobere voorgevel met rechthoekige vensters met sluitsteen en dorpels, met persiennes op de begane grond; nieuw houtwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen