Dorpswoning en wegkapel

Beschrijving

Typisch dorpshuis van 1905, recent gerenoveerd. Drie traveeën breed en één bouwlaag hoog, afgedekt met zadeldak (pannen). Verankerde, bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand met getoogde muuropeningen. Plint en muurbanden van gesinterde baksteen en aflijnende muizetandlijst. Zijgevels met rondboogvormig zoldervenster, linker bakstenen gevel met jaartalsteen van 1905 boven het venster.

Aan de straat, links naast het woonhuis, iets later gebouwde Onze-Lieve-Vrouwekapel. Witgeschilderde bakstenen kapel onder zadeldakje (kunstleien), met bekronend ijzeren kruis. Licht getoogde beglaasde deur. Houten altaar met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten en twee knielende engelen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen