erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
58358
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58358

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, aan de zuidkant van de straat, reeds opgetekend op de kaart van de Ferraris van 177-1778.

Ten noordwesten, boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), vermoedelijk op de plaats van het oude woonhuis, doch sterk aangepast. Witgeschilderde baksteenbouw op gepikte plint met naar het zuiden en het erf gerichte voorgevel. Rechthoekige muuropeningen, vensters met T-ramen en duimen van verdwenen luiken. Aan de achtergevel, de straatkant, verbonden met het later gebouwde bakhuis, dat nu ingericht is als keuken van het woonhuis.

Ten oosten, bakstenen schuur met zadeldak met pannen en golfplaten, voorheen met stro. Aangepast met behoud van de centrale rechthoekige doorrit onder opwelvend dakschild.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58358 (Geraadpleegd op 13-04-2021)