Villa's Meeuwenhoek en Jacqueline

Gemeente Knokke-Heist
Locatie Elizabetlaan 209, Knokke-Heist (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Knokke-Heist (adrescontroles: 14-01-2008 - 25-01-2008).
  • Inventarisatie Knokke-Heist (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa's Meeuwenhoek en Jacqueline

Beschrijving

Elisabetlaan nr. 209/ Zeerobbenlaan nr. 16. Z.g. "Meeuwenhoek" en "Jacqueline", gekoppelde modernistische villa's gebouwd in 1937 n.o.v. architect Vervalcke. Eenvoudige vormgeving, gele baksteen, platte daken, afgeronde luifels.

SINT-LUKASARCHIEF BRUSSEL, Inventaris van het bouwkundig erfgoed in de villawijk Duinbergen te Knokke-Heist, deel II, in opdracht van WITAB, mei-juni 1996.

GEMEENTELIJK ARCHIEF KNOKKE-HEIST, Bouwdossiers, Duinbergen, nr. K-H O.W. 43/1937.

Bron: Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).