Villa's Meeuwenhoek en Jacqueline

Beschrijving

Zogenaamd "Meeuwenhoek" (oorspronkelijk "Yvette") en "Jacqueline", gekoppelde modernistische villa's gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect Florimond Vervalcke. Opdrachtgever was de industrieel Raoul Amand uit Baudour (Henegouwen), die de villa's oorspronkelijk vernoemde naar zijn kleindochters Yvette en Jacqueline. Eenvoudige vormgeving, gele baksteen, platte daken, afgeronde luifels.

• Sint-Lukasarchief Brussel, Inventaris van het bouwkundig erfgoed in de villawijk Duinbergen te Knokke-Heist, deel II, in opdracht van WITAB, mei-juni 1996.
  • Gemeentelijk Archief Knokke-Heist, Bouwdossiers, Duinbergen, nr. K-H O.W. 43/1937.
  • S.N. 1938: La Maison en céramique, Bâtir 7.72, 494.