Villa Cosy Home en Villa Denis

Beschrijving

Dubbele villa, "Cosy Home" en "Villa Denis", gebouwd in cottagestijl naar ontwerp van architect Adolphe Pirenne in 1908. Bakstenen gevels met vakwerk in de gevelvelden, spel van liggers en ontlastingsbogen nu verdwenen onder witte verflaag. De inplanting van deze villa komt overeen met de ligging die Stübben voorzag; dit is uitzonderlijk in deze verkaveling.

• Sint-Lukasarchief Brussel, Inventaris van het bouwkundig erfgoed in de villawijk Duinbergen te Knokke-Heist, deel II, in opdracht van WITAB, mei-juni 1996.
  • Gemeentelijk archief Knokke-Heist, Bouwdossiers, Duinbergen, nr. K-H O.W. 46/1908.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda