Hoeve met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog

Beschrijving

Hoeve met merkwaardige bakstenen bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in een weide ten zuiden ervan. Hoeve ongeveer met de huidige opstelling en omwalling (nu verdwenen) reeds aangeduid op de Vander Maelenkaart (circa 1845). Huidige losse bestanddelen van donkere baksteenbouw onder zadel- en schilddaken dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw. Deze site maakt deel uit van het grote geheel van Oud Fort Isabella en het Hazegrasfort. Voor een beschrijving van de site: zie Knokke Oude Woonkernen, Retranchementstraat.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda