Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, met ordonnantie: tas - stal - woonhuis. Vier traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Vergroting naar achteren toe. Overpleisterd en witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Niet zichtbare stoel, gepikte plint. Ankerbalkgebint. Twee vensters waarvan één beluikt in het woonhuisgedeelte, twee deuren en twee halfdeuren. Versteende zuidwestelijke zijgevel, houten aanbouwsel tegen de andere zijgevel. De noordwestelijke georinteerde achtergevel is voorzien van kleine vensters.

Traditionele indeling met stookplaats tussen de twee kamers.

Aangepaste varkensstal tegenover de voorgevel.