Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Historische hoeve "Reigerie", op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Vander Maelenkaart (circa 1845) respectievelijk aangeduid als "Spiekerhofstede" en "Spyker Hof Stede". Etymologisch te verklaren als hoeve die rente moest betalen aan de Spijker te Brugge. Van de zes bestanddelen op de Vander Maelenkaart (circa 1845) resten er slechts twee, met name het boerenhuis en de schuur.
Witgekalkt boerenhuis van het langgestrekte type, zie de geïncorporeerde stalling. Mogelijk kern uit eind 18de, begin 19de eeuw, nu deels met vernieuwd parement. Ten noorden van het huis, vervallen dwarsschuur, de golfplaten wijzen mogelijk op een vroeger strodak.
COORNAERT M. 1981: Westkapelle en Ramskapelle: de geschiedenis, de topografie en de toponimie van Westkapelle en Ramskapelle met een studie over de Brugse Tegelrie, Tielt, 455.
Bron: CALLAERT G., VANNESTE P. & HOOFT E. met medewerking van DE LEEUW S. & STRUYF J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)