erfgoedobject

Standbeeld voor slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog

bouwkundig element
ID: 58515   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58515

Juridische gevolgen

Beschrijving

Heldenplein z.nr. Natuurstenen standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, opgesteld in 1921, uitgevoerd door H. Le Roy (gesigneerd), die de in 1920 uitgeschreven wedstrijd wint. Na de Tweede Wereldoorlog wordt een gedenksteen voor de anonieme slachtoffers van het concentratiekamp in Dachau bijgeplaatst.

JACOBS M., Zij die vielen als helden... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, deel 2, Brugge, 1996, p. 117-118.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Standbeeld voor slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58515 (Geraadpleegd op 22-01-2020)