Dijkvilla's van het bel-etagetype

Beschrijving

Twee dijkvilla's van het bel-etagetype van circa 1900; gebouwd in een eclectische stijl, bepaald door de vormgeving van de neo-Vlaamse renaissance. Nummer 126, "Hier is 't in de Schaer" (zie rolwerkcartouche boven de deur), nu "Castel", is het best bewaard. De gevel is opgebouwd uit rode baksteen met natuurstenen speklagen, trapgevel boven brede venstertravee, kroonlijst met dakvenster boven smalle deurtravee. Loggia op bel-etage met prachtig art-nouveautegeltableau op rechterwand. Nummer 127 minder goed onderhouden, loggia is gedeeltelijk dichtgemaakt, fraaie gietijzeren balkonleuningen op de verdiepingen. Thans beide gesloopt.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda