Conciërgewoning en garages

Gemeente Knokke-Heist
Locatie Sparrendreef 32, Knokke-Heist (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Knokke-Heist (adrescontroles: 14-01-2008 - 25-01-2008).
  • Inventarisatie Knokke-Heist (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Conciërgewoning en garages

Beschrijving

Sparrendrreef nr. 32. Conciërgewoning en garages behorend bij nr. 34, in z.g. pittoreske stijl van 1921 naar ontwerp van architect J. Brunfaut (1852-1942). Gelegen op uiterste hoek van een privé-park met twee villa's (nrs. 34 en 40); kort op de straat cf. functie. Witgeschilderde baksteenbouw op zwarte plint onder zadeldak. Sobere en eenvoudige straatgevel; zijgevel meer opengewerkt cf. kroonlijst en drukke verdeling van muuropeningen. Achtergevel met erg laag getrokken zadeldak.

Bron: Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).