• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning, bakkerij

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Watervliet

Beschrijving

Oorspronkelijk twee dorpshuisjes met oude kern, volgens het kadasterarchief samengevoegd in 1870 door bakker A. Lievens en rond 1900 gekend als bakkerij Felix Lievens. Thans woonhuis van vier traveeën onder verspringend zwart pannen zadeldak. Verankerde, gepleisterde en witgeschilderde voorgevel op grijsgeschilderde plint met links van de rechthoekige deur in een gesinterde bakstenen omlijsting, een bewaard houten winkelraam met uitgewerkte rolluikkast en rechts twee rechthoekige vensters met persiennes en bewaard T-vormig houtwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen