Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Interbellumvilla, op een plintsteentje gesigneerd en gedateerd: "Georg. J. Callens/ Architect/ Gent 1939". Woning en vrijstaande garage ingeplant in tuin, van de straat afgesloten door een smeedijzeren hek op lage bakstenen voet. Villa met asymmetrische opbouw met opmerkelijk hoog, overstekend en mank pannen zadeldak boven de linkertravee en rechts aansluitend lager schilddak. Verzorgd en kleurrijk parement van platte gele baksteen met strakke horizontale voegen op een plint van bruine baksteen, aan de voorzijde voorzien van gemetste bloembakken in dezelfde baksteen. Portaal in de oksel onder overstekend dak gestut door zuil bezet met blauwe faiencetegels. Rechthoekige deur in omlopende bruine bakstenen omlijsting. Brede horizontale vensters met bewaard schrijnwerk. Links achter de woning, vrijstaande garage onder gelijkaardig steil pannen zadeldak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het hekwerk is verdwenen.