Kleuterschool en parochiecentrum Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Watervliet

Beschrijving

Vrije gemengde kleuterschool "De Kangoeroe", opgericht als privéschool voor meisjes door pastoor E. Milis en onderpastoor Van Geit in 1879 (zie gevelsteen boven de deur in de rechter zijgevel). Oorspronkelijk gebouw van zeven traveeën opgetrokken uit baksteen onder pannen schilddak, geritmeerd door lisenen en steekboogvensters die nu onderaan toegemetst werden. Uitgebreid met een kleuterschool in 1910 door pastoor Verbraeken en bediend door de zusters franciscanessen van Gent die ernaast een kloosterhuis oprichtten. Nieuwe aansluitende vleugel van elf gelijkaardige traveeën en nog eens vier traveeën toegevoegd in 1912, onder doorlopend pannen zadeldak. Grotendeels gedichte of verkleinde vensters.

• SOENS E., Historische schets van het gesticht EE Zusters franciscanessen van Gent, geheten Crombeen, Sint-Amandsberg, 1915, p. 252.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen