Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Deels vrijstaande villa met voortuin afgesloten door een ijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers en rechts, haaks op de straat ingeplante garage met bovenverdieping en schilddak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1946. Bakstenen constructie met verspringende traveeën en twee bouwlagen onder hoge verspringende pannen schilddaken. Brede rechthoekige vensters met hardstenen dorpels, rechtstanden en sluitstenen en rondboogdeur in hardstenen omlijsting, vooraf gegaan door vier treden, erboven deurvenster en balkonnetje met buisleuning.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen