• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen gelegen onder de dijkstraat, met boomgaard en drinkpoel op het erf voor het woonhuis, aan de straat afgesloten met ijzeren hek en meidoornhaag.

Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (golfplaten), gedateerd in een gevelsteen in boven de deur 1876. Verankerde bakstenen gevel met dubbelhuisopstand en eenvoudig aflijnend hoofdgestel. Rechthoekige vensters op arduinen dorpel met persiennes aan weerszij van de rechthoekige deur met bovenlicht.

Ruime schuur onder afgewolfd zadeldak (voorheen met stro, nu pannen), opgetrokken van baksteen en deels afgewerkt met houten beplanking, vrij recent gerestaureerd. Twee in het dak hoger opgetrokken doorritpoorten.

Bakhuis met bewaarde oven, achter het woonhuis, gepleisterd en witgeschilderd gebouwtje van drie traveeën onder zadeldak (pannen).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het bakhuis werd gesloopt.