Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Technische Scholen Mechelen

Beschrijving

Heden deel uitmakend van de Technische Scholen Mechelen. Breedhuis van het dubbelhuistype met drie bouwlagen en zeven traveeën onder een zadeldak (Vlaamse pannen), 19de-eeuws uitzicht met oudere kern.

Lijstgevel met cementbezetting. Rechthoekige vensters op zandstenen lekdrempels op de verankerde begane grond; tot kordons doorgetrokken lekdrempels op de tweede bouwlaag. Vermoedelijk tijdens de 19de eeuw toegevoegde derde, lagere bouwlaag (met ruitvormige 19de-eeuwse verankering) en haast vierkante blinde vensters. Bredere middentravee met korfboogpoort uit de 17de eeuw: geringde omlijsting van zandsteen met afschuining, drie sluitstenen en omgekrulde gekorniste druiplijst.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde