Hotel

Gemeente Mechelen

• Adrescontrole Mechelen historische binnenstad (adrescontroles: 10-12-2007 - 10-12-2007).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hotel

Typologiehotels
Stijlgotiek

Beschrijving

Achterbouw van nummer 96: een in de 19de eeuw verbouwd huis: binnenplaats met overblijfselen van een hotel, in 1728 eigendom van Filips Rooze, baron van Sint-Pieters-Leeuw en na 1800 ingericht als gasthof "De Grote Ooievaar". Gebouwencomplex afgebroken omstreeks 1970.

In oostelijk muurpand van binnenplaats: ingemetselde laatgotische galerij met vier rondbogen van gesinterde baksteen op slanke arduinen zuiltjes gemarkeerd door zeshoekig basement op hoge sokkel en sterk geprofileerd zeshoekig kapiteel.

Auteurs: Eeman, Michèle; Kennes, Hilde & Mondelaers, Lydie